Geri

Data Center Varlık Yönetimi

Data Center varlık yönetimi; BT ortamı için yaşam döngüsü yönetimini ve stratejik karar vermeyi desteklemek için finansal, sözleşmeye dayalı ve envanter işlevlerini birleştiren iş uygulamaları kümesidir.

Gelişen teknoloji ile işletmelerin ihtiyacını karşılamak için büyüyen Data Centerlarda, izlenecek çok sayıda BT varlığı oluştu. Bu yüzden Data Center varlık yönetimi zor bir süreç haline geldi ve daha kapsamlı çözümlere duyulan ihtiyaç arttı.

Varlık yönetimi için, birçok Data Center hâlâ Excel kullanıyor. Birden çok Excel dosyası ya da diğer manuel yöntemlerin kullanımı oldukça zor ve hataya açıktır. Sonuç olarak, mevcutta kullandığınız yöntemler ihtiyacınız olan bilgileri ihtiyaç duyduğunuz anda sağlayamayabilir.

Araştırmalar gösteriyor ki ortalama bir kuruluş, BT varlıklarını manuel olarak izlerken %15 ve daha fazla oranda hata yapıyor. Sadece veri girişi aşamasında bile, kopyalama ya da yazım hataları sebebiyle %10 oranında hata gözleniyor.

Bunların dışında Data Centerlarda yeterince kullanılmayan ya da enerji verimsizliği yaratan ekipmanların tespiti de manuel yöntemlerle mümkün olmuyor ve etkin yönetilemeyen varlıklar, siber güvenlik açıklarının oluştuğu başlıca alanlar haline geliyor.

İşte bu aşamada bir DCIM çözümünden yardım almak, varlık yönetiminin yanında Data Center yönetimi ve izlenmesi için tüm araçlara merkezi olarak ulaşmanızı sağlar. Retmon DCIM , farklı bölgelerdeki ortamların sıcaklık haritası, nem haritası, UPS durumları, klima faaliyetleri, anlık enerji durumları gibi sistem sağlığı ve sürekliliği için denetlenmesi gereken kritik tüm durumların raporlanmasını, online olarak izlenilmesini ve kontrol edilmesini sağlar.

Data Center varlık yönetimi, kablo yönetimi, iş emri takibi, değişim yönetimi gibi modülleriyle gelişmiş yönetim sistemi oluşturur.

Sektörün uzmanları, içinde bulunduğumuz yıllarda DCIM pazarında %40'ın üzerinde büyüme öngörüyor. Büyüyen işletmelerin arasında yer almak için, varlıklarınızı gerçek zamanlı olarak izlemenizi sağlayan bir çözüm edinmenizin zamanı gelmiş olabilir!

Varlık Yönetiminin Faydaları

Doğru Data Center varlık yönetimi stratejisinin, işletmenize sağladığı başlıca avantajlar:

1- İyi Planlanmış Süreçler

Başarılı hamleler ya da değişiklikler sağlamak için, güçlü bir varlık yönetimi stratejisine dayanan süreçler ve prosedürler gereklidir. Varlıkların nerede bulunduğunu, kimin kullandığını, hangi bakım faaliyetlerinin yürütüldüğünü bilmek gibi pek çok veriyi kapsar. Data Center varlık yönetiminde dahili döngüler anında kaydedilir. Böylece süreçlerinizi planlamak için doğru içgörülere kolayca erişebilirsiniz.

2- Verimli Kaynak Yönetimi

Tüm ekipmanlarınızın nerede olduğunu biliyorsanız ve uzaktan izleyebiliyorsanız, bir denetim yürütmek için iş gücünüzü buna kanalize etmeniz gerekmez. Data Center varlık yönetimi sayesinde, daha düşük maliyet ile ekipmanların durumunu ve enerji tüketimi gibi kaynak kullanımını kolayca takip edebilirsiniz.

3- Merkezi Yönetim

Varlık yönetimi, fiziksel altyapıdan uygulama katmanına kadar tüm Data Center boyunca çalışır, bu nedenle tek bir merkezden yönetmek mantıklıdır. Şirketinizin ERP sistemi ile entegrasyon sağlayan bir DCIM çözümü ile merkezi yönetimi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

4- Standartlara Uyumluluk

Başarılı bir şekilde uygulanan Data Center varlık yönetimi sisteminiz, ISO standartlarına uymak ya da yasal denetimleri sorunsuz şekilde atlatmak için en büyük yardımcılarınızdan olacaktır.

5- Önemli Ekipman Bilgileri

Satın alma, kiralama ve garanti bilgileri, çoğu Data Center varlık yönetimi sisteminde saklanır ve izlenir. Bu bilgiler, yeni satın alma süreçlerinde mümkün olan en iyi hizmeti/fiyatı almanızı sağlarken, ekipmanlarınızın garanti durumlarını da takip etmenize imkân verir.

6- Gerçek Zamanlı Raporlama

Şeffaf bir ortam en verimli olanıdır. Bilgileri güncel tutmak için biraz daha fazla çaba harcamak gerekir, ancak sonucunda veri merkezinizde gerçek bir çeviklik yaratabilirsiniz. Data Center varlık yönetimi sağlayan bir DCIM çözümü ile tüm ekipmanlarınıza dair, gerçek zamanlı raporlamalara istediğiniz an erişebilirsiniz.

Retmon DCIM Varlık Yönetimi Modülü

Retmon DCIM çözümünde bulunan, varlık yönetimi (envanter yönetimi) modülü envanter kurulumunda ve değişikliklerinde sistemdeki kurulu düzenin değişimini takip eder ve daha kolay yönetilmesini sağlar. Böylece, yönetim maliyetlerinizi düşürür.

Retmon DCIM varlık yönetimi modülü, ağa bağlı donanım ve sistemlerde çalışan yazılımların envanter listesini oluşturmanızı sağlar. Aynı zamanda işletim sistemi, donanım ve yazılım analizi yapmanıza yardımcı olur. Sistem odalarının demirbaşlarını üç boyutlu olarak izlenmesine olanak sağlar.

Varlık yönetimi modülü ile yeni donanımlar için enerji ve yer bakımından en uygun kabinin hangisi olduğu kolaylıkla bulunabilir. Bu sayede Data Centerınızı daha verimli yönetebilirsiniz.

Etkili bir varlık yönetimi, Data Center içinde bulunan ekipmanların kontrolünden çok daha fazlasıdır. DCIM çözümleri, sürekli ortam izleme ve yöneticilere doğru içgörüler sağlar. İnsan hatası riskini minimize eder ve Data Center için kör nokta kalmamasını sağlar.

Retmon DCIM çözümü ile direkt ekipmanlardan toplanan anlık verilerle, doğru yönetim kararları vermek için hemen teklif alın.