Geri

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi

ISO 27001, bilgi güvenliği yönetimi esaslarının belirlenmesi için oluşturulmuş, uluslararası bir standarttır. Kurumsal bilgi güvenliğinin işletmeler tarafından nasıl sağlanabileceğini gösterir. ISO 27001'in risk tabanlı yaklaşımı sayesinde; bilginin korunması için doğru yönetim stratejileri, bilgi teknolojileri, prosedürler ve insan kaynakları ile bilgi güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Neden Gereklidir?

Teknik problemler, siber saldırılar, casusluk veya bilgiyi kötüye kullanım gibi çeşitli durumlardan dolayı, büyük zararlara sebebiyet veren bilgi güvenliği ihlalleri meydana gelmektedir. ISO 27001 standardına uygun olarak hazırlanan bilgi güvenliği yönetim sisteminin hedefi, olası riskleri tanımlamak, detaylı analizlerini yapmak ve öngörülebilir ihlaller için önlemleri belirlemektir.

Büyük ve küçük ölçekli tüm kuruluşlar için ISO 27001 standartlarının uygulanması mümkündür. Özellikle sağlık, kamu, finans ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalar için daha önemli bir yere sahiptir. Bunun sebebi oldukça fazla kişisel ve gizli verilere sahip olmalarından dolayı, bilgi güvenliğinin üst seviyede tutulması ihtiyacıdır. Elektrik, petrol, doğalgaz firmaları ve YYS almak isteyen gümrük alanında çalışan firmalar ile e-fatura hizmeti veren firmalar için ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi bir ihtiyaçtan öte zorunluluktur.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin Faydaları

ISO 27001 standardının uygulanması; kurumların, bilgi güvenliği tehditlerine karşı daha yüksek koruma mekanizmaları geliştirmesine ve olası tehdit durumlarında süreci daha iyi yönetmelerine yardımcı olur. Kişisel verilerin korunmasına oldukça önem verildiği günümüz dünyasında, güçlü bilgi yönetim sistemine sahip kurumlar, rakiplerinden bir adım önde ilerlemektedirler.

ISO 27001 standardı, bilgi gizliliği ve güvenliğinin sağlanmasının yanında doğru bilgiye erişim konusunda da oldukça yol gösterici olmaktadır.

  • Doğru ve güvenilir bilgiler sağlarken, bilgi bütünlüğünü korur.
  • Fazladan iş yükü ve gereksiz zaman kaybının önüne geçer.
  • Olası risklerin öngörülmesini sağlar.
  • Zaman kaybını ve operasyonel riskleri azaltır.
  • Bilgi sistemlerinin gizliliğinin korunmasını sağlar.
  • Yasal mevzuatların zorunlu tuttuğu kriterler sağlanmış olur.
  • Kurum itibarının korunmasını sağlar.

Retmon Ortam İzleme Sistemleri ile Bilgi Güvenliği Yönetimi

Retmon Ortam İzleme Sistemleri sayesinde; bilgi ve belgelerinizin bulunduğu sistem odası ve depo gibi alanların sıcaklık-nem değerlerindeki değişiklik, UPS durumları, duman, su kaçağı, kapı hareketleri ve IP kamera ile izlenebilmesi gibi alınması gereken önlemleri, tak çalıştır özellikli kablolu sensörler yardımıyla alabilirsiniz.

ISO 27001 standardı kapsamında, bilgi güvenliğinizi sağlayan verilerinizin kontrolünü uzaktan ve tek merkezden yaparak, belirlediğiniz değerlerin dışına çıkması durumunda bildirimler alıp zamanında müdahale yapabilirsiniz. Böylece veri kaybı yaşanabilecek durumlarda önceden müdahale ile bu riski minimuma indirerek bilgilerinizin bütünlüğünü koruyabilirsiniz.