Geri

Ortam İzleme Sistemi

Ortam İzleme Sistemi Nedir?

Ortam izleme sistemi, ortam parametrelerini ölçümlemeye ve analiz etmeye yarayan altyapılardır.

Ortam izleme sistemleri; çevresel parametre değerlerinin önemi ile tehlike ya da zarar oluşabilecek alan koruma görevini yerine getirmek amacındadır. Maddi kayıplara sebebiyet vermeden ve yeniden organize edilip oluşturulamayacak verilerin saklanması için ortam izleme sistemleri kullanılmalıdır.

Ortam İzleme Sistemi Nasıl çalışır?

Çevresel parametrelerin hepsi bir veri olarak düşünüldüğünde her bir veri için (nem, sıcaklık, voltaj, darbe vb.) sensörler yardımı ile ortam izleme yazılım üzerinden kontrol yapabilir her verinin değerini görebilirsiniz. Acil durumlarda siren çalması, klima açılması gibi yönetimi web tabanlı yazılım üzerinden sağlayabilir; sınırsız olarak oluşturabildiğiniz kontak listesinde bulunan alıcılara SMS, çağrı ya da e-mail ile haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

Ortam izleme sistemleri için ISO 27001 önemi nedir?

Değerli bilgi varlıkların yönetilmesine ve korunmasına yardımcı olur. Bilgi varlıklarını korumak ve sizlere güven vermek için yardımcı olur. Bu standart, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemini oluşturmak, uygulamak, işletmek, izlemek, incelemek, sürdürmek ve geliştirmek için süreç yaklaşımını benimseyerek çözümler üretilir.