Geri

Veterinerliklerde Sıcaklık ve Nem Takibi Nasıl Yapılır?

Veterinerlikler için ısı ve nem takibi büyük önem arz etmektedir. 11 Ocak 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan, 28525 sayılı resmi gazete ile uygulamaya giren Veteriner Tıbbi Ürünler hakkındaki yönetmeliğin 16. maddesinin C bendinde ısı ve nem takibi gerekliliği aşağıdaki gibi belirtilmiştir:

Sıcaklık ve Nem Takibi Gerekliliği

Pazarlama izni sahibi, üretim yeri, veteriner ecza deposu, perakende satış izinli yer ve bakanlıktan ürün temini için izinli hayvancılık işletmeleri, ürünün ithalatı veya üretiminden muhafaza, nakil ve uygulanması aşamasında kendi sorumlulukları kapsamında uygun muhafaza ve nakil sıcaklıklarını sağlamak, izlemek, kayıtlarını tutmak ve alıcı tarafından istenildiğinde bu bilgileri vermek zorundadır. Resmi gazeteye buradan ulaşabilirsiniz.

Sıcaklık ve Nem Takibi Çözümü

İstenen bir ortamın sıcaklığının, neminin 7/24 izlenmesi ve kayıt altına alınması için Retmon EMS Isı ve Nem Takip Sistemi'ni kullanabilirsiniz. Retmon EMS, önem arz eden tüm faktörleri izler, raporlar ve alarm durumunda e-posta, SMS, SNMP Trap veya sesli/ışıklı siren ile alarm bildirimlerini size iletir.